ice roads, winter, winteravontuur, bevroren wegen, verijste wegen, besneeuwde wegen, 4x4, 4wd, regio moermansk, offroad, avontuur, reis, expeditie, tracks, Kola Schiereiland, kola travel Arctic Ice Roads winteravontuur met SUV's Ontdek regio Moermansk met een SUV auto!
ice roads, winter, winteravontuur, bevroren wegen, verijste wegen, besneeuwde wegen, 4x4, 4wd, regio moermansk, offroad, avontuur, reis, expeditie, tracks, Kola Schiereiland, kola travel Arctic Ice Roads winteravontuur met SUV's Rij over verijste wegen naar de mooiste plaatsen.
ice roads, winter, winteravontuur, bevroren wegen, verijste wegen, besneeuwde wegen, 4x4, 4wd, regio moermansk, offroad, avontuur, reis, expeditie, tracks, Kola Schiereiland, kola travel Arctic Ice Roads winteravontuur met SUV's Bezoek oude en afgelegen dorpen.
ice roads, winter, winteravontuur, bevroren wegen, verijste wegen, besneeuwde wegen, 4x4, 4wd, regio moermansk, offroad, avontuur, reis, expeditie, tracks, Kola Schiereiland, kola travel Arctic Ice Roads winteravontuur met SUV's
ice roads, winter, winteravontuur, bevroren wegen, verijste wegen, besneeuwde wegen, 4x4, 4wd, regio moermansk, offroad, avontuur, reis, expeditie, tracks, Kola Schiereiland, kola travel Arctic Ice Roads winteravontuur met SUV's Ontmoet de Saami en hun rendieren.
ice roads, winter, winteravontuur, bevroren wegen, verijste wegen, besneeuwde wegen, 4x4, 4wd, regio moermansk, offroad, avontuur, reis, expeditie, tracks, Kola Schiereiland, kola travel Arctic Ice Roads winteravontuur met SUV's Ontmoet de vriendelijke husky sledehonden.
ice roads, winter, winteravontuur, bevroren wegen, verijste wegen, besneeuwde wegen, 4x4, 4wd, regio moermansk, offroad, avontuur, reis, expeditie, tracks, Kola Schiereiland, kola travel Arctic Ice Roads winteravontuur met SUV's Bezoek een dorp van sneeuw en ijs
ice roads, winter, winteravontuur, bevroren wegen, verijste wegen, besneeuwde wegen, 4x4, 4wd, regio moermansk, offroad, avontuur, reis, expeditie, tracks, Kola Schiereiland, kola travel Arctic Ice Roads winteravontuur met SUV's Inclusief een sneeuwscooter safari (4 uur).
ice roads, winter, winteravontuur, bevroren wegen, verijste wegen, besneeuwde wegen, 4x4, 4wd, regio moermansk, offroad, avontuur, reis, expeditie, tracks, Kola Schiereiland, kola travel Arctic Ice Roads winteravontuur met SUV's Rij van de Witte Zee....
ice roads, winter, winteravontuur, bevroren wegen, verijste wegen, besneeuwde wegen, 4x4, 4wd, regio moermansk, offroad, avontuur, reis, expeditie, tracks, Kola Schiereiland, kola travel Arctic Ice Roads winteravontuur met SUV's ... naar de Barents Zee
ice roads, winter, winteravontuur, bevroren wegen, verijste wegen, besneeuwde wegen, 4x4, 4wd, regio moermansk, offroad, avontuur, reis, expeditie, tracks, Kola Schiereiland, kola travel Arctic Ice Roads winteravontuur met SUV's Bezoek 's Werelds grootste stad boven de Poolcirkel: Moermansk.
ice roads, winter, winteravontuur, bevroren wegen, verijste wegen, besneeuwde wegen, 4x4, 4wd, regio moermansk, offroad, avontuur, reis, expeditie, tracks, Kola Schiereiland, kola travel Arctic Ice Roads winteravontuur met SUV's Met een beetje geluk... danst Aurora voor je in de lucht.
ice roads, winter, winteravontuur, bevroren wegen, verijste wegen, besneeuwde wegen, 4x4, 4wd, regio moermansk, offroad, avontuur, reis, expeditie, tracks, Kola Schiereiland, kola travel Dit is een “Fly-drive”–winteravontuur, een Mitsubishi Pajero staat voor je klaar. maar dit avontuur kan je ook
met je eigen auto doen!
Neem contact op

Arctic Ice Roads Adventure for SUV's (7 Days)

Rij naar de top van het Kola-schiereiland (1100 m)!

Als je een keer een Sport Utility Vehicle (SUV) onder arctische omstandigheden wilt uitproberen, dan voldoet dit “Arctic Roads” vakantie precies aan je eisen. Neem gewoon een vliegtuig naar Moermansk, spring in een kant-en-klare SUV en rij volgens een gedetailleerd roadbook naar de meest interessante plaatsen op het Kola Schiereiland. Rij langs de prachtige kust van de Witte Zee en bezoek de "Roling Stones" aan de Barentszee! Bezoek oude vissersdorpen, een husky farm en ervaar het rijden op een sneeuwscooter in het prachtige berggebied in het hart van het Kola Schiereiland.

Wij hebben 7 Mitsubishi Pajero's voor je klaar staan. Maar je mag ook met je eigen SUV of 4x4 auto deelnemen. Geniet zorgeloos van dit wintervakantie wetende dat je bed iedere nacht gespreid is in gezellige hotels en pensions.

Remark: The tour program can be changed due to the weather conditions.

Onze aanbieding

Prijs

Vanaf:

1435 pp

Afhankelijk van groepsgrootte

Groepsgrootte

Tot en met 7 auto's!

1-14 personen

Meer auto's/personen op aanvraag.

Reisduur

7 dagen

FULL SNOW FUN

January / April

Wit besneeuwde en verijste wegen wachten op je!

 • Het rijden op verijste en besneeuwde wegen
 • Mooie afgelegen dorpen bezoeken
 • De grote staafkerk van Varzuga anno 1674
 • Noorderlicht kijken (Aurora Borealis)
 • Bezoek de Barentszzee en de Witte Zee
 • Een sneeuwscooter safari in de hoogste toendra van het Russische noorden
 • Een bezoek aan een husky farm
 • Een bezoek aan Snow village, een constructie van sneeuw en ijs.
 • Stadsexcursie in 's werelds grootste stad boven de poolcirkel
 • Excursie op 's werelds eerste nucleaire ijsbreker "Lenin"

Dag 1: Aankomst en stadsexcursie in Moermansk
Aankomst op de luchthaven van Moermansk. Transfer naar het centrum van de stad Moermansk. Afhankelijk van de aankomsttijd een excursie van 4 uur in Moermansk inclusief bezoek aan 's werelds eerste Nuclear Icebreaker "Lenin". Overnachting op basis van logies/ontbijt. Zelf dineren in een aanbevolen restaurant of café. (-/-/-).

Dag 2: Moermansk - Siberian Husky Farm - Monchegorsk (250 km)
Na het ontbij in het hotel ga je de SUV auto ophalen en maakt je de eerste kilometers boven de Poolcirkel. Het doel is een Siberian Husky Farm in het centrum van het Kola Schiereiland. Op de husky farm krijg je een traditionele lunch, excursie op de farm en een korte husky slede rit. Daarna rij je verder naar Monchegorsk stad. Overnachting op basis van logies/ontbijt. Zelf dineren in een aanbevolen restaurant of café.
Als er een goede voorspelling is, kan je erop uit gaan om het noorderlicht (Aurora Borealis) te kunnen zien!
Asfalt wegen: 100 km, verijste wegen: 150 km. (B/L/-).

Dag 3: Monchegorsk - Varzuga aan de Witte Zee (360 km)
Rij langs de kust van de Witte Zee naar het dorp Varzuga. Onderweg kan je het Pomor-dorp Kashkarantsy aan de oever van de bevroren Witte Zee bezoeken. Je kunt ook een besneeuwde weg uitproberen. Lunch op jezelf in een aanbevolen café onderweg. Aankomst in het dorp Varzuga. Overnachting in een knus hotel. Het hotel heeft geen restaurant, maar wel een goed uitgeruste keuken voor haar gasten. Onderweg kan je lekker kant en klaar eten kopen en in het hotel opwarmen.
Als er een goede voorspelling is, kan je erop uit gaan om het noorderlicht (Aurora Borealis) te kunnen zien!
Asfalt wegen: 120 km, verijste wegen: 240 km. (B/-/-).

Dag 4: Varzuga - Kirovsk, aan de voet van Khibiny-toendra (380 km)
Vanuit Varzuga rij je terug naar Kandalaksha. Lunch voor eigen rekening in een aanbevolen café. Vervolgens rij je naar de stad Kirovsk aan de voet van het Khibiny-gebergte. Hier kan je het mineralogisch en mijn-museum bezoeken. Leer over de geschiedenis van de stad Kirovsk. Het heeft een zeer interessante verzameling mineralen / edelstenen en legt aan de hand van miniatuurmodellen de werking van de mijnen en uitrusting uit. Vervolgen rij je naar een SPA-hotel aan de voet van de Khibiny-toendra voor diner en overnachting. ‘s Avonds mogelijkheid om diverse sauna’s uit te proberen of om te zwemmen in het zwembad.
Als er een goede voorspelling is, kan je erop uit gaan om het noorderlicht (Aurora Borealis) te kunnen zien!
Asfalt wegen: 120 km, verijste wegen: 160 km (B/L/D).

Dag 5: Sneeuwdorp en sneeuwscootersafari in Khibiny Toendra
Ontbijt. Korte wandeling naar ons safaricentrum voor een spectaculaire sneeuwscootersafari van 4 uur. Rij met een sneeuwscooter door een labyrint van valleien in het prachtige Khibiny-berglandschap. Lunch voor eigen rekening kan in het restaurant van het Spa-hotel of in het café van "Snow Village". Daarna heb je tijd om "Snow Village" te verkennen, het is een enorm labyrint van sneeuw met ijssculpturen en sneeuwgravures. Mogelijkheid om van een sneeuwheuvel af te sleeën of een rit op een banaan getrokken door een sneeuwscooter te maken. Vervolgens rij je naar Moermansk om in te checken in het hotel. Diner op jezelf in een aanbevolen restaurant of café.
Als er een goede voorspelling is, kan je erop uit gaan om het noorderlicht (Aurora Borealis) te kunnen zien!
Asfalt wegen: 100 km, verijste wegen: 150 km. (B/-/-).

Dag 6: Dagtocht naar Teriberka-dorp en Barentszee
Na het ontbijt rij je naar het dorp Teriberka aan de Barentsz-kust. Dit is een interessante en mooie 120 km lange ijzige weg door de toendra. U kunt het dorp Teriberka verkennen en de Barentszee bezoeken. Het roadbook informeert je over de geschiedenis en het leven van het Teriberka-dorp dat bekend is sinds het jaar 1523. Bij goede weersomstandigheden kun je een prachtige (bevroren) waterval bezoeken die direct in de Noordelijke IJszee valt. Teriberka is opnieuw op de kaart gezet door de film "Leviathan" van producer Alexei Zvyagintsev in 2015. De lunch is voor je gereserveerd in een hotel aan de kust. Daarna rij je terug naar de stad Moermansk. Je levert de auto af bij het verhuurbedrijf. Zelf dineren in een aanbevolen restaurant. Overnachting in het hotel.
Als er een goede voorspelling is, kan je erop uit gaan om het noorderlicht (Aurora Borealis) te kunnen zien!
Asfalt wegen: 30 km, verijste wegen: 240 km. (B/L/-).

Dag 7: Tijd om afscheid te nemen van de "Iced Roads" en Arctisch Rusland
Ontbijt in het hotel. Afhankelijk van je vertrektijd heb je een excursie in de stad Moermansk, als er geen mogelijkheid was op de eerste dag. Transfer naar luchthaven. (B/-/-)

Accommodaties: 
 • 3 nachten in een tweepersoonskamer in een toeristenklasse hotel in Moermansk
 • 1 nacht in een tweepersoonskamer in een toeristenklasse hotel in Monchegorsk
 • 1 nacht in een tweepersoonskamer in een klein en gezellig lodge hotel in Varzuga
 • 1 nacht in een tweepersoonskamer in een SPA-hotel in Kirovsk
Niveau: Ervaring met het rijden met een SUV is niet vereist, maar welkom
Groepsgrootte: Van 1 tot 4 personen per auto (er zijn max. 6 auto's beschikbaar).
Reisduur: 7 dagen / 6 nachten
Reisdata:  van begin januari tot eind april.
Prijs:  Vanaf EUR 1435 per persoon. De prijs is afhankelijk van groepsgrootte. Neem contact met ons op voor een actueel voorstel.
Prijs is inclusief: 
 • Visa uitnodiging.
 • Genoemde accommodaties.
 • Autohuurkosten van dag 2 tot 6.
 • Maaltijden zoals vermeld in de programmabeschrijving (B = ontbijt, L = lunch, D = diner)
 • 4 uur durende stadsexcursie in Moermansk met de auto / minibus incl. excursie op Nuclear Icebreaker "Lenin".
 • 4 uur sneeuwscootersafari.
 • 4 uur durende excursie op een Siberian Husky Farm.
Documenten:  Het paspoort moet minimaal 6 maanden geldig zijn na terugkomst. Voor toeristen uit Nederland is een Russisch visum vereist. Voor meer informatie raadpleeg de website van het Russische consulaat in Den Haag. Na boeking sturen wij je de benodigde toeristische uitnodiging.
Verzekeringen: 
 • De deelnemer dient over een ziektekostenverzekering te beschikken die op zijn minst het Europese deel van de Russische Federatie dekt.

Deze Arctische "Ice Roads" wintervakantie kan met de volgende opties worden uitgebreid

:
 • Kandalaksha:
  • Boat excursion to "Babylon Labyrinth", a stone structure of archaeological interest
  • Traditional shashlyk meal
 • Varzuga village:
  • Hospitality in guesthouse. Breakfast, lunch, dinner and overnight.
  • Sauna for groups in guesthouse.
  • To visit the wooden Uspenkaya Church dated from 1674.
  • A hike to the Holy springs in the forest behind Varzuga village (4 km). A local guide to show way to the Springs.
  • Possibility to go salmon fishing in Varzuga river on your own. A ferryman can bring you to a good fishing spot.
  • Fishing license “Catch – Release”.
  • Rental fishing equipment.
  • Possibility to go professional salmon fishing at sport fishing camp: Sobachy Porog. A full day fishing with guide service incl. lunch and dinner.
 • Kirovsk area:
 • Moermansk:

4x4 Offroad avonturen overzicht