4x4 Offroad avonturen overzicht

4x4 "Ends Of The Earth" Expeditions

Het is gewoon nergens zo anders op aarde als op het Kola Schiereiland. Dit is Arctisch Rusland en dus kan je alles verwachten op onze geweldige en unieke offroad-vakanties!

Dit is de plek waar je van gedroomd hebt, elke keer als je uit "Green-laning" ging. Dit is waarvoor je dagen en nachten aan de auto hebt gewerkt om hem aan te passen voor zulke uitdagingen. Dit is de laatste echte wildernis van Europa en het is een puur offroad 4x4 paradijs!

Tijdens onze Offroad vakanties doe je elk denkbaar type offroad terrein aan; modderpoelen, rotspartijen, zandduinen en een Arctische woestijn, (vervallen) bruggen van boomstammen, doorwaden van rivieren en zelfs meren, stranden enzovoorts. Vele dagen in de natuur zonder een stuk asfalt te zien. Alles is mogelijk en later in het jaar zelfs sneeuw!!

Dit is iets waar andere off-roaders alleen maar van kunnen dromen ... ver van de bewoonde wereld zijn, geheel zelfsupporting zijn. Wild kamperen, elke nacht in een tent op de mooiste plaatsen doorbrengen, brandhout verzamelen, vuurtje stoken, koken op kampvuren, vissen voor ons avondeten. Dit bewijst dat dit echt het ultieme offroad vakantie is!

Buiten de grote steden zijn er geen civiele voorzieningen meer als afvoer, elektriciteit of stromend water, dus je zult een paar dagen zonder douche zijn. Op de tracks hebben we mogelijkheden om een keer in een blokhut of een Saami turfhut rond een kampvuur op rendier vellen te slapen, of om een sauna van de locale bevolking te gebruiken of om zelfs in een hotel te slapen, maar de meeste nachten is het echt wild kamperen in de ongerepte wildernis. Onderweg hebben we lunchpauzes met kampvuren.

Onze Offroad vakanties nemen je mee naar ongelooflijk mooie landschappen, naar mysterieuze plaatsen zoals een mesolithisch stenen labyrint en naar "Kuiva", een gigantische natuurlijke rotstekening van een dansende sjamaan die door de Saami als heilig wordt beschouwd, naar de macabere steden uit het industriële tijdperk van de Sovjet-Unie om onderweg boodschappen te doen, naar de overblijfselen van de Koude Oorlog, naar de resten van de strafkampen uit het Stalin-tijdperk (goelag), een verlaten amethistmijn, het eerste "Mountain-rescue" centrum van Rusland en nog veel meer.

Alle Offroad vakanties eindigen in 's werelds grootste stad ver boven de poolcirkel: Moermansk. Van daaruit kunt je verder gaan in alle richtingen, naar Finland, naar de Noordkaap of naar Sint-Petersburg. Over de mogelijke aanrij en afrij routes informeren we je graag.

Voor wie zijn deze 4x4 vakanties bedoeld?

Veel mensen vragen zich af of hun voertuigen wel geschikt genoeg zijn voor deze vakanties of zijn bang dat de routes schade zullen veroorzaken, maar hoewel deze vakanties zeer ruig kunnen zijn met veel uitdagende paden, hoeven de voertuigen niet tot het uiterste te worden misleid. Wij weten heel goed dat je na het 4x4 vakantie ook weer probleemloos huiswaards moet reizen.

Op de gematigde offroad-vakanties kunnen de meeste standaard 4x4-auto's en (camper) vrachtwagens alles aan wat we tegenkomen. Als je de dia’s van onze vorige tours bekijkt, dan zie je dat we (bijna) alle soorten 4x4’s hebben meegehad, zoals; L200's, Hilux's, GL's, Navarra's, Defender's, Discovery's, Landcruiser’s en veel meer.

Op de vakanties met rating Hard en Extreem kunnen alleen goed voorbereide 4x4 auto's en lichte 4x4 vrachtwagens meedoen. Belangrijk bandenmaat en verhoging van de auto om voldoende grondspeling onder de auto te krijgen voor het Rock-crawlen en doorwadingen. Voor het laatste is ook een snorkel van groot belang. Zie het hoofdstuk over de voorbereidingen en uitrusting van de 4x4 auto en deelnemer(s).

We organiseren deze vakanties zelfs voor deelnemers met endoromotoren. Tijdens de enduromotor vakanties verzorgen wij het bagage- en brandstoftransport zodat de deelnemers vrij kunnen genieten.

Iedere winter organiseren wij ook een echt winter Offroad vakantie voor geprepareerde 4x4's en een ijswegvakantie voor standaard 4x4’s en SUV auto’s. Sneeuwrijden lijkt op zandrijden, maar is net iets anders. Nieuwsgierig geworden? Bekijk de vakanties in het overzicht.

Het Offroad rijden gaat heel gecontroleerd en je hebt de volledige aandacht van de gids tijdens de reis. Elke dag houden we een gedetailleerde briefing over de komende tracks. De tracks zijn opbouwend in moeilijkheidsgraad en de gids bepaalt aan de hand van het kunnen van de auto’s en de ervaring van de deelnemers welke tracks geschikt zijn. Als jezelf een bepaalde passage van de track niet ziet zitten of juist meer wil overleg dan met de gids voor alternatieven, want die zijn er.

Vijf varianten van routes

Je kunt kiezen uit 5 verschillende vakanties op basis van 3 niveaus (moeilijkheidsgraden). Elk vakantie bestaat uit verschillende delen, zoals het deel van de Witte Zee, de Khibiny-toendra, de Lovozero-toendra en het deel "The Lost World". De delen zijn verbonden met elkaar door Offroad routes. In het overzicht hieronder vindt u de links naar de vakanties met route-informatie en hun vereisten.

Gids Service

Je gids rijdt in zijn eigen 4x4 auto (of legertruck afhankelijk van groepsgrootte en route) en helpt je bij technische passages. De auto/ truck van de gids wordt ook gebruikt als try-out bij rivierdoorwadingen en moeilijke passages, voor het vervoeren van extra bagage, gemeenschappelijk gereedschap voor mogelijke reparaties en voor deelnemers die het "echte diepe" Kola-schiereiland als passagier willen ervaren.

Prijzen

De prijs is vastgesteld per groep, afhankelijk van het aantal dagen en de lengte van het vakantie. Hoe meer deelnemers, hoe goedkoper de vakantie per deelnemer.

De prijs is inclusief: gids / vertaler, support auto, kosten voor registratie en verguningingen om in bepaalde gebieden te mogen rijden.

De prijs is exclusief: accommodatie, maaltijden, brandstof, autokosten, entreegelden voor musea o.a. repatriëringskosten, visumaanvragen en verzekeringen.

Optioneel kunnen we je voorzien van overnachtingsplaatsen en excursies op weg naar en van het Kola Schiereiland, maaltijden tijdens de vakantie, entreegelden voor musea, reparatie en repatriëring van uw voertuig, jerrycans, hi-lift jacks, tenten, visumaanvragen en verzekeringen

Fly-Drive Optie

Als je aan een van deze ultieme offroad-vakanties wilt deel nemen, maar je hebt geen tijd voor de drie/vierdaagse rit heen en terug, dan kun je invliegen op Moemansk en een 4x4 auto via ons huren OF plaatsnemen als passagier in de auto van gids. Bij meerdere passagiers wordt de "4x4 bus" ingezet, een leger troependrager die absoluut verbazingwekkende Offroad capaciteiten heeft en waarin het met de vliegtuigstoelen achterin echt comfortabel is om in te reizen! Bovendien zijn de deelnemerskosten per persoon hetzelfde als wanneer je met je eigen auto komt!

Hoogtepunten van deze offroad vakanties

 • Alle voorstelbare soorten van Offroad terrein
 • Europa's meest noordelijke woestijn; Arctic desert
 • Strandrijden langs de Witte Zee en vele meren
 • Het bereiken van het meest oostelijke punt van de Kola zonder hulp van derden
 • Een mesolithisch stenen labyrint daterend van 2000 jaar voor Christus
 • De grote staafkerk van Varzuga anno 1674
 • De fantastische rijke natuur van de regio Moermansk
 • Grote kans om groot wild te zien (beren, elanden, veelvraten, rendieren, hoenen, arenden, enz. om de kleinere soorten maar niet te noemen)
 • Uitgestrekte dichte bossen
 • Kristal heldere meren en rivieren
 • (kapotte) bruggen en waadplaatsen
 • Oude, afgelegen en verlaten dorpen
 • Resten van strafkampen uit de Stalin periode (goelags)
 • Macabere Sovjet-steden uit het industriële tijdperk van de Sovjet-Unie
 • "KUIVA", een gigantische natuurlijke rotstekening van een dansende sjamaan die door de Saami als heilig wordt beschouwd
 • Stalinistische (bos)wegen
 • De overblijfselen van de Koude Oorlog
 • Rock-crawling (over grote stenen rijden) naar de hoogste punten van de toendra (1200 m)
 • Spannende rivier- en meer doorwadingen
 • Het volledig zelfvoorzienend kamperen in de wildernis
 • Gezellige avonden rond het kampvuur
 • 's Werelds grootste stad boven de poolcirkel; Moermansk
 • Bezichtiging van's Werelds eerste nucleaire ijsbreker "MS Lenin"
 • Zandduinen
 • Middernachtzon ervaren van eind mei tot begin augustus
 • De Gouden Herfst. Een periode van bonte kleuren die eind augustus aanvangt
 • Noorderlicht (Aurora Borealis) dat al in de derde week van augustus zichtbaar is

Vier niveaus van Offroad vakanties

 Licht off-road voor motoren, SUV's, 4x4 auto's of 4x4 (camper) vrachtwagens. Ervaring in Offroad rijden heeft de voorkeur.
 Matig off-road voor standaard of voorbereide 4x4 auto's / (camper) vrachtwagens. Ervaring in Offroad rijden heeft de voorkeur.
 Hard off-road voor geprepareerde 4x4 auto's of lichte 4x4 (camper) vrachtwagens. Ervaring in Offroad rijden is vereist.
 Extreem off-road alleen voor geprepareerde 4x4 auto's of lichte 4x4 (camper) vrachtwagens. Ervaring in Offroad rijden is vereist.

Voertuigvoorbereiding en uitrusting

Zowel de lange rit naar het Kola Schiereiland als het deelnemen aan een Offroad vakantie hier zijn zware rijomstandigheden voor de auto, daarom raden wij je aan om je auto een uitgebreide service te geven voordat je vertrekt. Als de auto niet in topconditie is zal de auto door de vele dagen Offroad rijden er niet beter van worden!

We bieden gematigde, harde en extreme Offroad vakanties. Dit zijn de minimumvereisten:

 • Transmissie: Voor elk 4x4-voertuig zijn een tussenbak, lage versnellingen en centraal sperdifferentieel vereist.
 • Reservebanden: Minimaal een reserveband is verplicht mee te nemen aangezien deze in dit deel van de wereld zeker niet direct verkrijgbaar zijn.
 • Soort banden: Normale banden die geschikt zijn voor de weg zijn NIET voldoende voor onze omstandigheden. Je hebt minimaal A/T's nodig.
 • Onderbescherming: Er liggen veel stenen en boomstammen op de loer in de modder, dus overweeg een stuurstang en/of diff-bescherming.
 • Sleepogen: U heeft sleepogen voor en achter nodig.
 • Snorkel: voor de als MATIG gekwalificeerde offroad-avonturen is een snorkel niet nodig, maar verdient wel de voorkeur. Voor de als HARD en EXTREEM gekwalificeerde Offroad avonturen is een snorkel vereist.
 • Lier: Voor de als MATIG gekwalificeerde offroad-avonturen is een lier niet nodig, maar verdient wel de voorkeur. Uw gids heeft een lier. Voor de als HARD en EXTREEM gekwalificeerde offroad-avonturen is een goed werkende lier een aanbeveling.
 • Jacks: Voor de als MATIG gekwalificeerde Offroad avonturen is een hi-lift jack niet nodig. Uw gids heeft een hi-lift jack bij zich. Voor de als HARD en EXTREEM gekwalificeerde offroad-avonturen is een hi-lift jack vereist.
 • Zandplaten: Die heb je alleen in zeldzame gevallen nodig. Maar als u ze heeft en plaats daarvoor in uw auto heeft, waarom zou u ze dan niet meenemen?
 • Extra brandstof: Voor elk Offroad avontuur heeft u een minimum bereik van 600km in lage versnellingen en in 4x4 modus nodig. Als uw voertuig een kleine tank heeft of erg dorstig is, geef dit vooraf aan ons door en nemen een paar jerrycans voor u mee.
 • Pech onderweg: Kleine mechanische problemen zullen wij terplaatse proberen op te lossen. De gids heeft de meest voorkomende gereedschappen aan boord van de servicewagen en is zelf ook een goede "bush-mechanic". Het vervoer van speciaal gereedschap en voertuig specifieke reserveonderdelen is de verantwoordelijkheid van elke deelnemer. In het geval van grote mechanische problemen zullen we ons best doen om u naar een garage te brengen of, in het ergste geval, u naar de grens te slepen. Dit is niet bepaald een officiële dienst, maar het spreekt voor zich dat we natuurlijk onze uiterste best doen om u te helpen.
 • Verzekeringen: Een autoverzekering met wettelijke aansprakelijkheid (alleen materiële schade) voor rijden op Russisch grondgebied is verplicht. Als uw verzekeringsmaatschappij de Russische Federatie niet dekt (controleer uw groene kaart), kunnen we u VOORAF deze tegen betaling verstrekken. Zie WA-autoverzekering voor autorijden op Russisch grondgebied. Uiteraard is een repatriëringverzekering verplicht om deel te nemen aan onze Offroad avonturen.
 • Overig: In Rusland dient een EHBO-doos, een gevarendriehoek en een kleine brandblusser in de auto aanwezig te zijn. Een geel hesje is optioneel, maar goed voor uw veiligheid.

Je ontvangt een gedetailleerde checklist bij de registratie op een van onze Offroad vakanties.

Klinkt dit te mooi om waar te zijn? Kijk dan maar eens naar de reportages bij ieder vakantie met foto’s van de afgelopen vakanties die we sinds 2004 hebben uitgevoerd.

Murmansk region in Arctic Russia is simply like no where else on planet Earth, so expect everything on our amazing off-road expeditions! Off-road Expeditions on Kola Peninsula, Northwest Russia. From moderate until extreme off-road. From 10 days until 17 days. Wild nature and ghosts villages are waiting. 4x4 Arctic Off-road Expeditions Watch the next slides of Past expeditions
we’ve been running since 2004!
Murmansk region in Arctic Russia is simply like no where else on planet Earth, so expect everything on our amazing off-road expeditions! Off-road Expeditions on Kola Peninsula, Northwest Russia. From moderate until extreme off-road. From 10 days until 17 days. Wild nature and ghosts villages are waiting.
Murmansk region in Arctic Russia is simply like no where else on planet Earth, so expect everything on our amazing off-road expeditions! Off-road Expeditions on Kola Peninsula, Northwest Russia. From moderate until extreme off-road. From 10 days until 17 days. Wild nature and ghosts villages are waiting.
Murmansk region in Arctic Russia is simply like no where else on planet Earth, so expect everything on our amazing off-road expeditions! Off-road Expeditions on Kola Peninsula, Northwest Russia. From moderate until extreme off-road. From 10 days until 17 days. Wild nature and ghosts villages are waiting.
Murmansk region in Arctic Russia is simply like no where else on planet Earth, so expect everything on our amazing off-road expeditions! Off-road Expeditions on Kola Peninsula, Northwest Russia. From moderate until extreme off-road. From 10 days until 17 days. Wild nature and ghosts villages are waiting.
Murmansk region in Arctic Russia is simply like no where else on planet Earth, so expect everything on our amazing off-road expeditions! Off-road Expeditions on Kola Peninsula, Northwest Russia. From moderate until extreme off-road. From 10 days until 17 days. Wild nature and ghosts villages are waiting.
Murmansk region in Arctic Russia is simply like no where else on planet Earth, so expect everything on our amazing off-road expeditions! Off-road Expeditions on Kola Peninsula, Northwest Russia. From moderate until extreme off-road. From 10 days until 17 days. Wild nature and ghosts villages are waiting.
Murmansk region in Arctic Russia is simply like no where else on planet Earth, so expect everything on our amazing off-road expeditions! Off-road Expeditions on Kola Peninsula, Northwest Russia. From moderate until extreme off-road. From 10 days until 17 days. Wild nature and ghosts villages are waiting.
Murmansk region in Arctic Russia is simply like no where else on planet Earth, so expect everything on our amazing off-road expeditions! Off-road Expeditions on Kola Peninsula, Northwest Russia. From moderate until extreme off-road. From 10 days until 17 days. Wild nature and ghosts villages are waiting.
Murmansk region in Arctic Russia is simply like no where else on planet Earth, so expect everything on our amazing off-road expeditions! Off-road Expeditions on Kola Peninsula, Northwest Russia. From moderate until extreme off-road. From 10 days until 17 days. Wild nature and ghosts villages are waiting.
Murmansk region in Arctic Russia is simply like no where else on planet Earth, so expect everything on our amazing off-road expeditions! Off-road Expeditions on Kola Peninsula, Northwest Russia. From moderate until extreme off-road. From 10 days until 17 days. Wild nature and ghosts villages are waiting.
Murmansk region in Arctic Russia is simply like no where else on planet Earth, so expect everything on our amazing off-road expeditions! Off-road Expeditions on Kola Peninsula, Northwest Russia. From moderate until extreme off-road. From 10 days until 17 days. Wild nature and ghosts villages are waiting.
Murmansk region in Arctic Russia is simply like no where else on planet Earth, so expect everything on our amazing off-road expeditions! Off-road Expeditions on Kola Peninsula, Northwest Russia. From moderate until extreme off-road. From 10 days until 17 days. Wild nature and ghosts villages are waiting.
Murmansk region in Arctic Russia is simply like no where else on planet Earth, so expect everything on our amazing off-road expeditions! Off-road Expeditions on Kola Peninsula, Northwest Russia. From moderate until extreme off-road. From 10 days until 17 days. Wild nature and ghosts villages are waiting.
Murmansk region in Arctic Russia is simply like no where else on planet Earth, so expect everything on our amazing off-road expeditions! Off-road Expeditions on Kola Peninsula, Northwest Russia. From moderate until extreme off-road. From 10 days until 17 days. Wild nature and ghosts villages are waiting.
Murmansk region in Arctic Russia is simply like no where else on planet Earth, so expect everything on our amazing off-road expeditions! Off-road Expeditions on Kola Peninsula, Northwest Russia. From moderate until extreme off-road. From 10 days until 17 days. Wild nature and ghosts villages are waiting.
Murmansk region in Arctic Russia is simply like no where else on planet Earth, so expect everything on our amazing off-road expeditions! Off-road Expeditions on Kola Peninsula, Northwest Russia. From moderate until extreme off-road. From 10 days until 17 days. Wild nature and ghosts villages are waiting. passing 'the Rock'
Murmansk region in Arctic Russia is simply like no where else on planet Earth, so expect everything on our amazing off-road expeditions! Off-road Expeditions on Kola Peninsula, Northwest Russia. From moderate until extreme off-road. From 10 days until 17 days. Wild nature and ghosts villages are waiting.
Murmansk region in Arctic Russia is simply like no where else on planet Earth, so expect everything on our amazing off-road expeditions! Off-road Expeditions on Kola Peninsula, Northwest Russia. From moderate until extreme off-road. From 10 days until 17 days. Wild nature and ghosts villages are waiting.
Murmansk region in Arctic Russia is simply like no where else on planet Earth, so expect everything on our amazing off-road expeditions! Off-road Expeditions on Kola Peninsula, Northwest Russia. From moderate until extreme off-road. From 10 days until 17 days. Wild nature and ghosts villages are waiting.
Murmansk region in Arctic Russia is simply like no where else on planet Earth, so expect everything on our amazing off-road expeditions! Off-road Expeditions on Kola Peninsula, Northwest Russia. From moderate until extreme off-road. From 10 days until 17 days. Wild nature and ghosts villages are waiting.
Murmansk region in Arctic Russia is simply like no where else on planet Earth, so expect everything on our amazing off-road expeditions! Off-road Expeditions on Kola Peninsula, Northwest Russia. From moderate until extreme off-road. From 10 days until 17 days. Wild nature and ghosts villages are waiting.
Murmansk region in Arctic Russia is simply like no where else on planet Earth, so expect everything on our amazing off-road expeditions! Off-road Expeditions on Kola Peninsula, Northwest Russia. From moderate until extreme off-road. From 10 days until 17 days. Wild nature and ghosts villages are waiting.
Murmansk region in Arctic Russia is simply like no where else on planet Earth, so expect everything on our amazing off-road expeditions! Off-road Expeditions on Kola Peninsula, Northwest Russia. From moderate until extreme off-road. From 10 days until 17 days. Wild nature and ghosts villages are waiting.
Murmansk region in Arctic Russia is simply like no where else on planet Earth, so expect everything on our amazing off-road expeditions! Off-road Expeditions on Kola Peninsula, Northwest Russia. From moderate until extreme off-road. From 10 days until 17 days. Wild nature and ghosts villages are waiting. with little luck......
Murmansk region in Arctic Russia is simply like no where else on planet Earth, so expect everything on our amazing off-road expeditions! Off-road Expeditions on Kola Peninsula, Northwest Russia. From moderate until extreme off-road. From 10 days until 17 days. Wild nature and ghosts villages are waiting. Indian Summer
Murmansk region in Arctic Russia is simply like no where else on planet Earth, so expect everything on our amazing off-road expeditions! Off-road Expeditions on Kola Peninsula, Northwest Russia. From moderate until extreme off-road. From 10 days until 17 days. Wild nature and ghosts villages are waiting.
Murmansk region in Arctic Russia is simply like no where else on planet Earth, so expect everything on our amazing off-road expeditions! Off-road Expeditions on Kola Peninsula, Northwest Russia. From moderate until extreme off-road. From 10 days until 17 days. Wild nature and ghosts villages are waiting. 4x4 Arctic Winter Off-road Expeditions for 4X4 cars/trucks.
Murmansk region in Arctic Russia is simply like no where else on planet Earth, so expect everything on our amazing off-road expeditions! Off-road Expeditions on Kola Peninsula, Northwest Russia. From moderate until extreme off-road. From 10 days until 17 days. Wild nature and ghosts villages are waiting. 4x4 Arctic Off-road Expeditions for 4X4 cars.
Murmansk region in Arctic Russia is simply like no where else on planet Earth, so expect everything on our amazing off-road expeditions! Off-road Expeditions on Kola Peninsula, Northwest Russia. From moderate until extreme off-road. From 10 days until 17 days. Wild nature and ghosts villages are waiting. 4x4 Arctic Off-road Expeditions for 4X4 trucks.
Murmansk region in Arctic Russia is simply like no where else on planet Earth, so expect everything on our amazing off-road expeditions! Off-road Expeditions on Kola Peninsula, Northwest Russia. From moderate until extreme off-road. From 10 days until 17 days. Wild nature and ghosts villages are waiting. 4x4 Arctic Off-road Expeditions for Enduro motors. with luggage and fuel transport!
Murmansk region in Arctic Russia is simply like no where else on planet Earth, so expect everything on our amazing off-road expeditions! Off-road Expeditions on Kola Peninsula, Northwest Russia. From moderate until extreme off-road. From 10 days until 17 days. Wild nature and ghosts villages are waiting. 4x4 Arctic Off-road Expeditions participate as passenger
Murmansk region in Arctic Russia is simply like no where else on planet Earth, so expect everything on our amazing off-road expeditions! Off-road Expeditions on Kola Peninsula, Northwest Russia. From moderate until extreme off-road. From 10 days until 17 days. Wild nature and ghosts villages are waiting. 4x4 Arctic Off-road Expeditions 24 hours per day 4x4 Off-road Adventure in Arctic Russia Contact us for more information